At sælge en virksomhed kan foruden at skabe en god pris for en virksomhed også have en væsentlig indvirkning på skatter, pengestrømme, formueplanlægning og ejerens livsstil.

For at hjælpe dig med at maksimere værdien af ​​en salgsforløbet og optimer dine aktiver, bør der udarbejdes en strategisk plan, hvor virksomhedsejere bør overveje deres tidsramme for at sælge virksomheden, ligesom markedet for virksomheds salg også bør indgå i overvejelserne.

Før du taler med evt. købere bør der ryddes op i regnskaberne, hvor finansielle poster, der ikke er direkte relateret til driftsomkostninger minimeres f.eks. en evt. mellemregning. Hvis regnskaberne viser noget en køber ikke ønsker at betale for, så bør det ikke være der.

Som en del af gennemgang, kan det bl.a. være en god ide at undersøge dine leverandørkontrakter, kundekontrakter, licensaftaler, salgs & leveringbetingelser, og andre arrangementer, der kan påvirke et salg.

Du vil gerne vide, om nogen af ​​dine nuværende forretningsbetingelser vil skade eller øge værdien for køberen. Se efter røde flag, såsom en betydelig del af salget til en eller to kunder. Dette kunne betragtes som risikabelt for en køber, især hvis kunderne har stærke personlige forhold til ejeren.

Tænk på, hvad du kan gøre for at gøre dig selv mindre relevant for salgsprocessen, vi kan hjælpe dig med at få det bedste tilbud for din virksomhed.